POILSIS MALDYVUOSE
Užsisakykite poilsį Maldyvų kurortuose su ANEX Tour!
MALDYVAI
Bendra informacija
Maldyvai yra rojaus salos Indijos vandenyno pusiaujo vandenyse, kurios teisėtai laikomos vienų geriausių egzotiškų vietų, turinčių nepriekaištingą reputaciją ir kokybišką poilsį. Nerūpestingoms atostogoms čia rasite viską: ramybė ir tyla, turtingas povandeninis pasaulis, aukščiausios klasės viešbučiai ir nuostabūs paplūdimiai su baltu minkštu smėliu. Tai visiška vienybė su gamta ir gilus atsipalaidavimas toli nuo šurmulio ir pašėlusio miesto ritmo.
Maldyvai yra 700 km. į pietvakarius nuo Šri Lankos, tai 26 natūralių atolų grandinė, susidedanti iš 1192 koralinių salų, iš kurių apgyvendintos tik 203. Kiekviena sala yra viena iš ugnikalnio viršūnių, kurios papėdė yra apačioje. Indijos vandenyno. Pagrindinis šių salų bruožas yra unikalus plokščias reljefas ir upių nebuvimas. Kalnų ar kalvų nėra, o salyne nei viena sala neviršija trijų metrų virš jūros lygio. Nemaža šalies dalis yra po vandeniu – 99 proc.
Maldyvų koraliniai rifai yra turtingiausios regiono įvairovės namai ir yra septinti pagal dydį pasaulyje, užimantys 5% pasaulio rifų ploto. Jie siūlo puikias nardymo galimybes. Skaidrus vanduo ir jūros gyvybės gausa daro šią veiklą nepamirštamą.
Klimatas
Klimatas Maldyvuose yra sezoninis. Nuo lapkričio iki kovo geriausias metas atostogauti, nuo birželio iki rugpjūčio gali lyti. Vidutinė oro temperatūra visus metus yra +24-30 °C, vandens temperatūra – +24-27 °C. Kadangi Maldyvai yra pusiaujo zonoje, stiprios audros ir ciklonai čia yra labai reti.
Nardymas
Šiandien Maldyvų pakrantės vandenys ir turtingas povandeninis pasaulis nuolat traukia narus iš viso pasaulio. Yra koralinių rifų ir ramių lagūnų ir nardymo vietų su stipriomis srovėmis. Nardymas Maldyvuose yra galimybė susipažinti su neįtikėtinai daugybe nuostabių jūros gyvūnų, įskaitant didžiules mantas, rajas ir bangininius ryklius.
Nardyti Maldyvuose galima ištisus metus. Piko sezonas skiriasi priklausomai nuo regiono. Geriausias laikas aplankyti centrinius atolus yra nuo lapkričio iki gegužės, kai matomumas siekia 15-40 metrų. Sezonas pietiniuose atoluose trunka nuo vasario iki balandžio. Šiuo metu vėjo paprastai beveik nėra.
Virtuvė
Maldyvų virtuvei įtakos turėjo Indijos, Šri Lankos ir arabų kulinarijos tradicijos. Pagrindiniai Maldyvų virtuvės komponentai yra ryžiai, žuvis (daugiausia tunas), jūros gėrybės, egzotiški vaisiai ir, žinoma, prieskoniai. Be to, Maldyvų virtuvės neįmanoma įsivaizduoti be kokoso. Tradiciniai patiekalai yra: garudhi (tuno sultinys), mashuni (tuno užkandis), roshi (nacionalinė ryžių duona) ir kt.
Planuojant atostogas Maldyvuose reikia atsiminti, kad tai musulmoniška šalis, į kurią draudžiama importuoti alkoholį ir kiaulieną.
AVIALINIJOS
Nepriklausomai nuo to, kur planuojate kelionę – mes visada pasiūlysime patogų skrydį.
TURIZMO PROFESIONALAI
Kiekvienoje poilsio šalyje Jus pasitiks, palydės iki užsakyto viešbučio ir rūpinsis Jūsų atostogų metu paslaugūs ANEX Tour darbuotojai.
PERVEŽIMO PASLAUGOS
Saugiais ir patogiais autobusais mėgausitės kelione iki Jūsų pasirinkto viešbučio.